Hvad er Facebook Marketing?

Annoncering via Business Manager

Mange virksomheder benytter allerede nu Business Manager. Business Manager giver en et utal af muligheder for at annoncere mod sine kunder (en specifik målgruppe). Gennem Facebook Business Manager laver man de opslag du ser i dit feed som hedder ”Sponsoreret” opslag.

Med Facebook Business Manager får man en mange unikke metoder til at skaffe trafik til ens butik eller ens hjemmeside / webshop.

Hvad kan Facebook Marketing?

Med Facebook Marketing kan du kort sagt, lave målgrupper der minder om de kunder der kommer i din butik og annoncere mod dem, du kan vælge hvem dine annoncer skal vises for om det er mænd eller damer, alder, demografi, i hvilket tidspunkt på dagen dine annoncer skal køre.

Forskellige målgrupper man kan lave

 • Vælge dem ud fra interesser fx Fodbold hvis du vælger at sælge fodbold udstyr
  • Så kan du sige de skal være mellem 13-40 år gammel
  • Du kan sige de skal bo i Aalborg omegn (16 km)
  • Det skal kun vises for drenge
  • De skal syntes godt om FC Barcelona (Så kan du sælge Barcelona trøjer til dem) ex.
 • Forskellige målgrupper du kan lave
  • Annoncer mod dem der har set 10 sekunder af en video.
  • Ekskluder dem som allerede synes godt om din side
  • Look-a-like hvis man vil have nye fans som ligner dem du allerede har på din side.
  • Retargeting – annoncer mod dem som har besøgt dit website (kræver at din pixel er opsat)

Det gør altså du kan ramme meget præcist.

”HUSK” – Opsæt pixel, så du kan track på alt den trafik der kommer til dit site.

Muligheder med målgrupper via Facebook Business Manager?

De fleste der annoncerer bruger Facebook annoncering til at skaffe besøgende til deres hjemmeside – Op bygge en email liste, via lead annoncer, eller til at skaffe flere følgere/fans til at følge deres Facebook side.

Det gør man ved at oprette det rigtige annonceformat, så man opnår sit mål med sine annoncer.

Opsætning af annoncer via Facebook

Når man opsætter Facebook, kan det gøres på rigtigt mange måder. Alt efter hvor stort annoncesæt man har og hvor mange forskellige annoncer man vil teste, for at finde frem til den som flest integrere med.

Det fungerer kort sagt ved 3 steps, de 3 steps er ”Annonce format” – ”Valg af målgruppe” – ”Mål med kampagnen” også fortalt sådan her, man vælger hvilket annonce format man vil have, derefter vælger man et budget og hvordan ens annonce skal køre – om den skal køre hele tiden eller den kun skal køre fra klokken 10:00 til 18:00 man – fre også 10:00 til 14:00 lør og ikke køre søndag.

Derefter vælger man en af sine oprettede målgrupper eller man laver en ny målgruppe. Når det er klaret så vælger man ens tekst til ens annonce og så skal man have lavet ens annonce materiale i den rigtige pixel størrelse så det fungere de steder man gerne vil have den vist om det er på Instagram eller Facebook, om det er i siden på Facebook eller det er i feed, så passer størrelsen som man vælger ikke altid. Det kan også være den skal ligge komme som annoncering på Instagram story, så skal den have en anden pixel størrelse.

Der er mange flere ting man kan via Business Manager

$

Facebook analytisk

$

Facebook for webshops (Katalog, tag produkter mm.)

$

Annoncer via Instagram, da det er ejet af Facebook

$

Rapportering, se hvem der ser dine annoncer og meget mere.

Der er et hav af muligheder med Facebook annoncering.

Du skal ikke begynde med Facebook Marketing og kun gøre det i en uge

Facebook Marketing fungerer ikke ved at du blot prøver at sælge en vare en eller 2 dage. For at man mærker resultater med Facebook Marketing, så skal man se det lige om hvis der køre en tv-reklame, man ser reklamen flere gange, og dermed bliver kunden mindet om dig. Det gør at når kunden skal til at bruge den service eller det produkt du sælger, så husker kunden dig og ikke konkurrenten.

Vil du gerne i gang med Facebook Marketing?

Hvis du ikke gider at kæmpe dig gennem junglen for at finde frem til hvordan det hele med Facebook Marketing fungere, så kan du hyre mig til at klare det for dig. Det koster dig 999 ex moms pr måned.

z

Telefon